Jazz in the Park pentru comunitate: fond de donaţii pentru intervenţii culturale şi tineri talentaţi

Jazz in the Park pentru comunitate: fond de donaţii pentru intervenţii culturale şi tineri talentaţi
Odată cu ediţia din 2015, organizatorii Jazz in the Park lansează un fond de donaţii - Fondul Jazz in the Park - creat pentru susținerea intervențiilor culturale și artistice în spațiul public și acordarea de burse unor tineri talentați și pasionați de muzică, aflați în dificultate materială.

"Ne propunem să mobilizăm acest fond prin implicarea comunității, iar toți cei interesați să contribuie și să susțină cultura o pot face prin câteva mecanisme de donare pe care le-am demarat în luna aceasta. În luna mai vom lansa un concurs de proiecte muzicale ale tinerilor, urmând să finanțăm cele mai bune proiecte, în limita sumei mobilizate. Totodată, vom acorda burse tinerilor talentați care vor să studieze muzică, dar se află în dificultate materială", transmit organizatorii festivalului.

Cei ce doresc să facă donaţii o pot face fie prin SMS, fie achiziţionând un ceas de vinil Jazz in the Park ori direct prin site-ul festivalului. 

Cea de-a treia ediție a festivalului Jazz in the Park se va desfășura în perioada 29 iunie - 5 iulie 2015 în mai multe zone din oraș, centrul fiind, ca și la edițiile anterioare, Parcul Central. Printre artiștii anunțați până acum se numără Hilde Louise Asbjørnsen, Tango with Lions, Tiptil și Sebastian Spanache Trio. 

Invitatul special al festivalului est Florin Niculescu, unul dintre cei mai buni violoniști de jazz manouche (gypsy jazz) din lume. Concertul „Florin Niculescu și invitații săi prezintă: Tribut lui Stephane Grappeli" va avea loc în data de 2 iulie, de la ora 20:00, la Opera Maghiară din Cluj. Accesul se realizează pe bază de bilet (preț unic: 50 de lei), iar biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a Operei Maghiare, Agenția Teatrului Național și Casa de Bilete din Iulius Mall și online de pe biletmaster.ro și jazzinthepark.ro.

Eveniment special de 1 Mai 

Clujenii de toate vârstele sunt așteptați să sărbătorească "1 Mai muncitoresc" printr-un "Picnic in the Park". Evenimentul va avea loc în Iulius Parc şi este organizat de iniţiatorii festivalului Jazz in the Park. Participanții la picnic vor avea parte de două programe muzicale. La prânz, între orele 14.00 și 16.00, vor concerta trei trupe de tineri de la școală de muzică „The Beat", elevi cu vârste între 7 și 19 ani. După-masa, de la ora 17:30, cântă trupele Basska (România) și Shazalakazoo (Serbia), iar închiderea evenimentului o vor face cei de la Moonlight Breakfast, care au încântat clujenii și la ultima ediție de Jazz in the Park. Pe lângă concertele de la scenă, clujenii vor putea participa la mini-reprezentanții de teatru șimuzică acustică. Organizatorii pregătesc și o zonă de relaxare, precum și o serie de concursuri pentru toate vârstele.

Comenteaza