Lămâia are beneficii uluitoare pentru frumuseţe şi sănătate!

Lămâia are beneficii uluitoare pentru frumuseţe şi sănătate!
Lămâia este unul din cele mai benefice fructe, câștigându-și popularitatea în întreaga lume. În ciuda faptului că toți folosim suc de lămâie în apă sau în salate, nu știm să ne bucurăm din plin de beneficiile sale.

1. Apa cu lamaie ajuta la ameliorarea simptomelor digestive

Lamaia poate ajuta la ameliorarea multor probleme de digestie atunci cand este amestecata cu apa fierbinte. Consumata sub forma de ceai, lamaia va poate scapa de senzatiile de greata, de arsurile la stomac si chiar de parazitii intestinali. De asemenea, datorita calitatilor digestive, sucul de lamaie ajuta la eliminarea simptomelor de balonare, la producerea de eructatii si poate actiona ca un agent de curatare, impiedicand formarea pietrelor la rinichi. Daca aveti probleme cu sughitul iar metodele traditionale (consumul de apa, tinerea respiratiei, sperietura) nu dau rezultate, sucul de lamaie isi va dovedi eficienta in ameliorarea acestei mici neplaceri.

2. Excelent pentru ingrijirea pielii

Datorita proprietatilor antiseptice naturale, lamaia poate deveni un aliat de nadejde in tratarea problemelor legate de piele. Consumul zilnic de apa cu lamaie poate aduce o imbunatatire evidenta a aspectului pielii, actionand ca un remediu antiimbatranire si avand posibilitatea de a elimina ridurile si punctele negre.

Compresele de apa cu lamaie aplicate pe zonele cu arsuri pot grabi procesul de vindecare a tesutului cutanat, iar efectul de racire poate reduce senzatia de arsura.

3. Apa cu lamaie va scapa de durerile dentare

Sucul proaspat de lamaie aplicat pe zona dentara dureroasa va poate scapa de durerile chinuitoare, iar gargara cu apa si suc de lamaie poate opri sangerarea gingiilor, oferind in acelasi timp un miros placut cavitatii bucale.

4. Adio, dureri de gat!

Lamaia este un fruct excelent care ajuta la combaterea problemelor legate de infectii ale gatului datorita proprietatilor antibacteriene. Pentru durerile de gat se va dilua sucul de la o jumatate de lamaie in 500 ml de apa si se va face gargara in mod frecvent.

5. Va ajuta sa eliminati kilogramele in exces

Unul dintre beneficiile majore ale consumului de apa cu lamaie este acela de a actiona ca un accelerator in pierderea greutatii. Atentie insa! Daca suferiti de gastrita sau ulcer gastro-duodenal, dieta cu lamaie este total contraindicata. De asemenea, cura cu suc de lamaie nu le este recomandata copiilor si varstnicilor.

 

Comenteaza