Lumea saunelor şi masajelor. Alternativă la Hajduszoboszlo şi Gyula

Lumea saunelor şi masajelor. Alternativă la Hajduszoboszlo şi Gyula
O mică localitate cu băi termale încearcă să rivalizeze cu marile staţiuni dotate cu ştranduri şi aquapark-uri de la graniţa cu România.

V-aţi săturat de Hajduszoboszlo? Nu mai găsiţi nimic interesant la „peştera" de la Miskolc? Aţi văzut tot ce era de vizitat la Gyula? Resursele de relaxare, saună şi băi termale din Ungaria sunt nelimitate. Noi am găsit o altă staţiune, una unde agitaţia cotidiană pare să nu fi pătruns şi unde cuvântul stres a fost eliminat din dicţionare.

Kisujszallas este mai departe decât Hajduszoboszlo. Acesta este dezavantajul. Avantajul este că staţiunea este o mică împărăţie a relaxării şi a liniştii. Merită să baţi 250 de kilometri ca să intri în lumea saunelor: găsiţi acolo saune ca la mama lor, în Finlanda, de interior şi de exterior, uscate şi umede, mai fierbinţi şi mai puţin fierbinţi. Maeştrii în saună organizează programe tematice, variate şi pline de surprize pentru amatorii acestui tip de detoxifiere. Masajul are şi el un loc bine definit în schema de relaxare propusă de specialiştii de la Kisujszallas. Se pot face masaje cu miere şi palincă, cu ulei de boia sau cremă de ciocolată, cu jet de apă, terapie de vacuum şi reflexoterapie. Vedeta este Cada Caracalla, care promite relaxare totală cu terapie prin lumină şi masaj.

Evident, principala atracţie este ştrandul, care are şapte bazine, în interior şi exterior. Piscina olimpică din exterior are temperatura cuprinsă între 23 şi 27 de grade. Piscina din interior este prevăzută cu un tobogan, iar apa are 28-30 de grade Celsius. Există însă şi bazine cu apă mai caldă, în special pentru cei care doresc să îşi trateze diverse afecţiuni (în special afecţiuni ale articulaţiilor, coloanei vertebrale, picioarelor), precum şi bazine familiale, în care se pot bălăci copiii împreună cu părinţii. Turiştii pot practica şi diverse sporturi, în special volei şi fotbal pe plajă, iar spaţiul verde din jurul bazinelor este uriaş.

„La noi este un loc mic, extrem de liniştit, odihnitor, unde turiştii se pot relaxa cu adevărat. Ne câştigăm zi de zi un tot mai mare renume în ceea ce priveşte tratarea unor boli şi pentru băile noastre termale. Turiştii nu sunt foarte mulţi, la Kumania avem 30 de camere de exemplu, de aceea servirea este mult mai bună. Procedurile de tratament au oră fixă şi le respectăm întocmai. Avem o relaţie foarte strânsă cu clienţii, familiară. Încercăm să le cunoaştem nevoile şi preferinţele şi să le facem şederea la noi cât mai plăcută", a spus Varga Zsolt, directorul hotelului Kumania.

Preţurile din Ungaria nu sunt foarte mari. „Medii", aşa le caracterizează Varga Zsolt: „Tratamentul balnear nu este ieftin, dar la noi cu 10-11.000 de forinţi de persoană pe zi deja se poate obţine o servire foarte bună, cu cazare şi demipensiune. Aş pune preţurile în categoria medie, având în vedere că avem un hotel de trei stele şi că intrarea la ştrand e inclusă în preţ".

La Kisujszallas se face deja campanie de promovare a Revelionului, care este însă ceva mai scump: pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune şi petrecere de Anul Nou, baie în ştrandul de interior inclusă, preţurile de persoană pleacă de la 257 de euro.

 

 

Comenteaza