Luna iunie se încheie cu vreme de toamnă. Vezi cum va fi în iulie

Luna iunie se încheie cu vreme de toamnă. Vezi cum va fi în iulie

Meteorologii prognozează pentru ultima săptămână a lunii iunie o vreme în general răcoroasă, caracterizată şi prin precipitaţii mai însemnate cantitativ la nivel naţional, în timp ce primele zile din luna iulie vor aduce o încălzire, cu valori termice ce vor depăşi 30 - 31 de grade Celsius, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie, publicate luni şi valabile pentru perioada 25 iunie - 8 iulie.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi răcoroasă, iar temperaturile diurne vor avea uşoare variaţii şi se vor situa, în general, între 21 şi 24 de grade. Între 28 şi 30 iunie, media regională a maximelor se va menţine în jurul a 24 de grade, apoi va creşte uşor, iar între 4 şi 8 iulie vremea va deveni normală din punct de vedere termic, media maximelor urmând să atingă aproximativ 28 de grade. În prima parte a intervalului, temperaturile nocturne vor creşte treptat, de la 7 grade la început, până la 14 grade pe 30 iunie. Nopţile din intervalul 1 - 4 iunie vor fi mai răcoroase, cu o medie termică de 10 - 12 grade, apoi temperaturile minime vor creşte uşor şi treptat, până la 14 grade, pe 7 - 8 iulie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima săptămână a intervalului de prognoză, când local se vor înregistra şi cantităţi de apă mai importante, dar şi între 1 şi 8 iulie vor fi ploi de scurtă durată, însă în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse.


La munte, temperaturile maxime vor caracteriza o vreme răcoroasă în prima săptămână a intervalului de prognoză, când se vor situa, în medie, între 14 şi 16 grade. După data de 1 iulie, vremea se va încălzi uşor, iar media maximelor diurne se va menţine în jurul unei valori de 19 grade, până la sfârşitul intervalului de prognoză, respectiv până pe 8 iulie. Regimul termic nocturn va avea o tendinţă de creştere în prima săptămână, de la o valoare medie de patru grade la început, spre 9 - 10 grade în jurul datei de 30 iunie, apoi temperaturile minime vor marca o scădere, spre şapte grade în jurul datei de 2 iulie, pentru ca ulterior să crească din nou spre valori normale climatologic la finalul celei de-a doua săptămâni, când vor fi temperaturi nocturne de 10 - 11 grade, în medie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar între 27 şi 30 iunie acestea se vor semnala pe arii extinse şi pot fi local mai însemnate cantitativ.

Comenteaza