Meteorologii au actualizat prognoza! Vremea se schimbă radical în următoarele ore

Meteorologii au actualizat prognoza! Vremea se schimbă radical în următoarele ore

După câteva zile de vreme rece și mohorâtă, temperaturile de vară revin în forță, în România.

Vremea rea care a pus stăpânire pe țară, în ultimele zile, se va replia și va face loc din nou temperaturilor ridicate, astfel că în weekend și la începutul săptămânii viitoare mercurul din termometre va urca spre 40 grade Celsius. Totuși, meteorologii avertizează că odată cu creșterea temperaturilor este posibil să reapară fenomene de instabilitate atmosferică.

"Astăzi, lucrurile încă sunt în această notă de relativă răcorire, dar vom intra într-un nou val de căldură și actualizările vor oferi mult mai bine informații precise despre zonele și despre intensitatea fenomenelor. Lucrurile pot să evolueze foarte rapid. Trebuie să fi atenți la nowcastinguri care, mai ales în cazul instabilităților, ne pot da informații utile prin care să minimizăm efectele și să scădem riscurile asociate.

Mai mult ca sigur că temperatura va trece pragul de caniculă. Vor fi și coduri, dar e greu de estimat ce culoare vor avea, e posibil să avem și recorduri. Această vară a început cu un record: cea mai caldă lună iunie în România din înregistrari", a spus climatologul ANM Roxana Bojariu, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Comenteaza