Meteorologii au prelungit atenționările de vreme rea. Frig, ninsori și vânt până în weekend

Meteorologii au prelungit atenționările de vreme rea. Frig, ninsori și vânt până în weekend
| Foto: somaxtv.com

Meteorologii menţin informarea de vreme deosebit de rece şi de ninsori pentru partea de nord a ţării, până sâmbătă dimineaţă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de miercuri, de la ora 10.00, până sâmbătă, la aceeaşi oră.

În acest interval, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a ţării vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în sudul şi estul ţării, precum şi la munte.

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben privind intensificări ale vântului, în Dobrogea și estul Munteniei, valabilă miercuri, între orele 10.00 şi 23.00.

Un alt Cod Galben, care vizează predominant ninsori şi strat de zăpadă, este în vigoare de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la ora 14.00. În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei şi în Carpaţii Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20...25 l/mp.

De asemenea, a fost emis Cod Portocaliu de ninsori abundente, viscol şi strat consistent de zăpadă, de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la ora 14.00, în județele Botoșani, Iași, Vaslui și zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău, unde va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp.

Meteorologii au prelungit atenționările de vreme rea. Frig, ninsori și vânt până în weekend

Comenteaza