Mic dejun de weekend: clătite pufoase

Mic dejun de weekend: clătite pufoase
In weekend simti nevoia sa te rasfeti cu preparate mai gustoase asa ca nu ar strica sa iti incepi diminetile cu un mic dejun special, care sa te incarce cu energie.

Ingrediente pentru clătite pufoase:

1 cană de făină
2 linguri de zahăr
1 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de sare
1 cană cu lapte
2 linguri de unt nesărat topit, topit sau ulei
1 ou mare
1 lingură de ulei

5 pași pentru a prepara clătite pufoase:

1. Se pun făina, praful de copt, sarea și zahărul într-un bol. Într-un alt castron, se amestecă laptele cu oul și cu untul topit.

2. Se toarnă amestecul de lapte în cel de făină și se amestecă până când nu mai există cocoloașe de făină, iar compoziția este omogenă. Se mai adaugă puțin lapte, dacă aluatul este prea solid. Trebuie să obțineți consistența unei creme îngroșate. Se lasă aluatul câteva minute.

3. Se încălzește o tigaie cu fundul mai gros și se pune foarte puțin ulei. Se șterge puțin tigaia cu un șervețel de hârtie și se adaugă un polonic de aluat.

4. Așteptați până când partea de sus a clătitei începe să facă bule, apoi o puteți întoarce și pe cealaltă parte. Clătita va crește aproximativ 1 centimetru în grosime, iar culoarea perfectă este cea maro aurie.

5. Se repetă pașii până când se termină aluatul. Se servesc cu sirop de arțar sau cu diferite gemuri din propria cămară.

 

Comenteaza