Ne așteaptă o vară fierbinte! Prognoza meteo până la jumătatea lunii iulie

Ne așteaptă o vară fierbinte! Prognoza meteo până la jumătatea lunii iulie

Meteorologii au publicat prognoza pe următoarele patru săptămâni.

Meteorologii anunţă temperaturi în general peste cele normale în toată ţara până la jumătatea lunii iulie, cu valori mai ridicate în sud. În ceea ce privește ploile, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara, arată estimările meteo pentru intervalul 17 iunie - 15 iulie. Iată prognoza pe săptămâni:

În săptămâna 17 – 24 iunie, valorile temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Va ploua ceva mai puțin, în special la munte.

În săptămâna 24 iunie – 1 iulie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara.

În săptămâna 1-8 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest temperaturile vor fi apropiate de cele normale. Ploile vor fi normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 8-15 iulie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a teritoriului.

Comenteaza