Noi condiții de intrare în România de astăzi. Zeci de mii de PLF-uri deja generate/ Aeroportul Cluj, în top la "intrări"

Noi condiții de intrare în România de astăzi. Zeci de mii de PLF-uri deja generate/ Aeroportul Cluj, în top la "intrări"

Datele Serviciului de Telecomunicații Speciale arată că de la lansarea aplicației plf.gov.ro și până în această dimineață la ora 10:00, 41.742 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF).

Grupul de Comunicare Strategică transmite că traficul la frontieră se desfășoară în condiţii normale, timpul maxim de aşteptare fiind de 40 de minute în  PTF Nădlac II şi Borş II.

Conform datelor furnizate de STS, cele mai multe persoane au completat formulare digitale de intrare în România în următoarele puncte de trecere a frontierei:

1. Aeroportul International „Henri Coandă” – 14.615
2. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 3.202
3. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj – 3.024
4. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 2.460
5. Punctul de Trecere a Frontierei Borș – 2.442

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat de Guvernul României.

Formularul digital de intrare în România, obligatoriu de astăzi. Cum se completează

Toate persoanele care intră în ţară începând de luni au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro.

Nerespectarea acestei obligaţii fiind sancţionată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Documentul poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator şi nu trebuie tipărit. Datele completate în formular sunt accesate doar de angajaţii autorizaţi ai direcţiilor de sănătate publică şi pot fi folosite strict cu scopul desfăşurării anchetelor epidemiologice. Formularul se completează de către toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale, cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. 

Pașii necesari în vederea completării formularului digital pentru intrarea în România, explicați într-un material video postat de autorități:

Comenteaza