Noua remedii naturiste pentru arsurile de soare

Noua remedii naturiste pentru arsurile de soare
Nu te-ai putut abtine si ai stat pe plaja in orele critice de la pranz? Ai uitat sa te dai cu crema de plaja din ora-n ora si te-ai trezit cu arsuri? Nu e nimic, data viitoare vei sti mai bine cum sa te protejezi.

1. Aloe vera
Fie ca e in creme, fie ca e sub forma de gel sau chiar frunze, aceasta contine substante care stimuleaza sistemul imunitar si ajuta pielea sa se vindece mai repede. Daca ai o asemenea planta in casa, nu ezita si rupe-i cateva frunze ca sa te tratezi.

2. Ceai de musetel
Musetelul nu e bun numai pentru insomnie, ci si pentru calmarea arsurilor solare. Fierbeti cateva plicuri de ceai, dupa care lasati-le sa se raceasca putin la frigider. Aplicati-le pe arsuri. Musetelul ajuta la reducerea inflamatiilor si a senzatiei de usturime.

3. Ulei de cocos
Pe langa faptul ca iti hidtrateaza pielea, uleiul de cocos te ajuta sa scapi de durerile de la arsuri. Pielea va fi calmata si senzatia de arsura va disparea ca prin minune.

4. Ulei de lavanda
Este tratamentul perfect pentru arsurile de soare. Nu numai ca reduce durerea, dar totodata are efect antiseptic si previne aparitia petelor. Puneti vreo 20 de picaturi de ulei de lavanda intr-o ceasca de apa, adaugati 2 linguri de suc de aloe vera si ungeti-va pe piele. 

5. Castraveti
Faceti o pasta de castraveti cu blenderul si aplicati-o pe arsuri. Ideal este sa o tineti la frigider o ora inainte de a o aplica pe piele. Aplicati pasta si pe fata, o sa va curete si o sa va reimprospateze tenul.

6. Apa de trandafiri

Ca sa aiba efect, trebuie sa fie naturala 100%. Apa de trandafiri tinuta la rece hidrateaza si calmeaza pielea. De asemenea, este perfecta pentru pielea sensibila.

7. Lapte rece sau iaurt

Nu mai e un secret pentru nimeni ca iaurtul, de preferinta cat mai gras, calmeaza pielea arsa de soare. Iaurtul sau laptele rece ofera pielii un strat de proteine care o ajuta sa se regenereze. Pentru efecte sporite, amestecati o ceasca de iaurt cu putin gel de aloe vera si 15 picaturi de ulei de lavanda. 

8. Otet alb
Datorita continutului de acid acetic, care se gaseste si in aspirina, otetul alb ajuta la calmarea arsurilor, reducand senzatia de usturime, durere si mancarime. Pulverizati otet alb in zonele cu arsuri si va veti simti mult mai bine.

9. Bicarbonat de sodiu
Amestecati intr-o ceasca 2-3 lingurite de bicarbonat de sodiu, cu apa calda si 5 picaturi de ulei de lavanda. Amestecati si aplicati pe piele. Acest amestec are rolul de a regla pH-ul pielii si de a calma usturimea.

Comenteaza