Perne decorative pentru casă: cum să te joci cu formele și culorile

Perne decorative pentru casă: cum să te joci cu formele și culorile

Nimic nu este mai util decât pernele de interior, pentru a aduce armonie sau pentru a înviora atmosfera unei încăperi. Adevărat accesoriu decorativ, aceste perne de interior pot fi adaptate la orice încăpere: livinguri, saloane, birouri sau dormitoare. De asemenea, le poți schimba în funcție de gusturile tale sau de anotimpuri. Care este dimensiunea ideală pentru o pernă, fie că vorbim de pernă scaun sau perne pentru canapele? De ce criterii trebuie să ții cont? Haideți să aflăm împreună!

Pernă pentru scaun – confort și design

Pe lângă funcția ei decorativă, o pernă de scaun poate fi folosită și pentru confortul scaunelor, în special pe scaunele de luat masa, pe fotoliile înclinate sau pe șezlonguri.

O pernă de scaun garantează un confort optim și adaugă o notă de decor la scaunele de interior. Pentru a face alegerea potrivită, există o serie de criterii de luat în considerare:

Dimensiunea și forma: asigură-te că măsori scaunele pentru a alege perna potrivită pentru scaun. De asemenea, forma trebuie să se potrivească cu scaunul. În cele din urmă, nu neglija grosimea pernei. Cu cât perna scaun este mai groasă, cu atât este mai confortabilă. În general, grosimea variază între 2 și 6 cm.

Material: pentru interior, toate materialele sunt posibile, de la catifeaua elegantă la bumbacul atemporal și inul șic. Totuși, alege perne dintr-un un material ușor de întreținut și optează pentru perne de scaun cu huse detașabile.

Design: pentru un aspect elegant, asigură-te că alegi o pernă scaun care se potrivește cu materialul și culoarea scaunului. Pe scaunele albe sau negre, pernele sunt o oportunitate de a adăuga culoare și fantezie. Pe ratan, bumbacul sau inul vor fi perfecte, în timp ce pe lemn, catifeaua va adăuga moliciune.

Elemente de fixare: nu toate pernele au elemente de fixare. Acestea sunt practice, deoarece împiedică alunecarea pernei. Reține că unele modele de scaune, în special scaunele de masă, nu permit montarea pernelor cu legături.

Perne pentru canapea – cu cât mai multe, cu atât mai bine!

Pernele au devenit o parte esențială a caselor noastre, fie pentru confort, pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții sau, mai ales, pentru a ne decora canapeaua. Poți pune cu ușurință 6 sau 8 pe canapea, jucându-te cu culorile, formele și dimensiunile. Așază o pernă mare și moale la fiecare capăt al canapelei, urmată de perne mai mici, de diferite forme și dimensiuni, lângă spătar. Poți apoi să le ții în brațe în timp ce te uiți la un film (mai ales dacă e de groază), să îți odihnești capul pe ele sau, de ce nu, să le pui pe podea pentru a te așeza pe ele.

Alegerea culorilor este destul de liberă și ține de gustul fiecăruia. Avantajul pernelor față decorative este că pot fi îndrăznețe, originale și foarte colorate. Ele pot fi folosite pentru a încălzi o cameră cu tonuri neutre, de exemplu, aducând culoare și veselie. Pe de altă parte, ele pot atenua culorile foarte vii de pe pereți și pot aduce armonie în încăpere. Alege perne cu huse detașabile pentru a schimba culorile pernelor în funcție de anotimpuri. Iarna, pentru un interior mai confortabil și mai cald, sunt de preferat nuanțele calde: crem, gri etc. Vara: verde anason, galben sau albastru, pentru că aceste culori vor adăuga o notă de prospețime.

În cele din urmă, dimensiunea pernelor trebuie să fie rezonabilă. Pernele prea mari vor sufoca camera și pot face ca o canapea să pară mică. Dacă sunt prea mici, ele nu vor ieși suficient în evidență, iar decorul nu va fi foarte pronunțat. Secretul este să variezi dimensiunile pentru a da profunzime decorului camerei. Pe de altă parte, evită să variezi formele. Alege o temă rotundă sau unghiulară, dar nu le amesteca, altfel vei ajunge la un aspect incoerent și dezordonat.

Comenteaza