Peste 4.000 de maşini Dacia, rechemate în service

Peste 4.000 de maşini Dacia, rechemate în service
Acţiunea a început pe 1 septembrie şi se va încheia după ce toate maşinile care fac obiectul operaţiunii vor fi verificate.

Posibile defecţiuni la motor au drept rezultat rechemarea în service a 4.164 de maşini Dacia şi 740 automobile marca Renault, au declarat pentru 0-100.ro oficialii Grupului Renault România.

 

Clienţii au fost invitaţi la service pentru că motoarele maşinilor pot avea neconforme semi-conurile supapelor motorului, semi-conuri care costă circa 13 lei bucata la magazinele de piese auto.

"Intervenţia în service durează între 20 de minute (daca se face doar verificarea chiulasei motor) şi 4,4 ore, în cazul în care se procedează la înlocuirea semi-conurilor de supape. Toate costurile asociate acestei operaţiuni vor fi suportate de către Grupul Renault", au explicat reprezentanţii Renault.

UPDATE Service-ul autorizat din Cluj-Napoca nu a fost notificat oficial despre rechemarea în service a automobilelor, până la ora 14. "Aşteptăm o notificare şi vom vedea atunci ce trebuie făcut. Toate automobilele Dacia şi Renault din judeţ vin la noi, pentru că suntem singurii autorizaţi pentru astfel de operaţiuni", a spus directorul general al Dacia Service Cluj Feleac, Petre Turc. Reprezentanţa a vândut în acest an 745 de automobile Dacia, însă nu toate vor fi rechemate în service. "Vom vedea câte vor fi, dar astfel de chemări în service au loc frecvent. Cea mai mare a fost în 2007, au fost rechemate 400.000 de automobile Dacia pentru probleme la caroserie", a explicat Turc.

 

Comenteaza