Precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, până vineri dimineaţă / De vineri vin ninsorile

Precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, până vineri dimineaţă / De vineri vin ninsorile

Meteorologii anunţă, miercuri, precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, până vineri dimineaţă, în vestul şi nord-vestul ţării. Se vor cumula până la 40 de litri pe metru pătrat. De vineri, aria precipitaţilor se extinde, iar acestea se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare.

Potrivit ANM, de miercuri de la ora 15.00, până vineri la ora 10.00, vor fi precipitaţii moderate cantitativ în vestul şi nord-vestul ţării.

”Va ploua, iar miercuri (17 ianuarie) în nordul Carpaţilor Orientali şi pe crestele Munţilor Apuseni vor mai fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zona de munte se vor acumula cantităţi de apă de 20...30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă”, anunţă ANM.

Potrivit sursei citate, temporar, vântul va avea intensificări în regiunile vestice şi nord-vestice, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar în zonele montane înalte de 60...80 km/h.

Vineri (19 ianuarie), aria precipitaţiilor se va extinde, iar acestea se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare.

Comenteaza