Prognoză meteo până la jumătatea lunii mai. Cum va arăta vremea în perioada următoare

Prognoză meteo până la jumătatea lunii mai. Cum va arăta vremea în perioada următoare
| Foto: facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania

ANM a anunțat ce urmează din punct de vedere meteorologic în următoarele săptămâni.

Temperaturile medii vor fi normale pentru această perioadă în partea a doua a primăverii. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări la finalul lunii aprilie.

Potrivit ANM, în săptămâna 22 – 29 aprilie, cu excepţia extremităţii de sud-est a ţării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi în zona sub-montană din regiunile sudice.

În săptămâna 29 aprilie – 6 mai, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 6 – 13 mai, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 13 – 20 mai, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a ţării, au precizat meteorologii.

Comenteaza