Prognoza meteo până pe 22 noiembrie. Cum va fi vremea

Prognoza meteo până pe 22 noiembrie. Cum va fi vremea
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dat publicităţii prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, în intervalul 26 octombrie - 8 noiembrie.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra medii regionale ale temperaturilor maxime de 12-16 grade şi ale minimelor de 5-8 grade.

Spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză valorile termice vor scădea şi, deşi vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, se vor menţine în jurul mediilor climatologice specifice până la finalul perioadei de referinţă, cu maxime termice de 8-10 grade şi minime de 0-2 grade, mediat pe regiune, fiind de aşteptat şi valori nocturne negative, în special în zonele depresionare.

Vor fi ploi slabe sau burniţe pe areale restrânse la începutul intervalului, iar probabilitatea de
ploaie va creşte din nou în cea de-a doua săptămînă, cu precădere în jurul datei de 17 noiembrie.

Image and video hosting by TinyPic

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Comenteaza