Prognoza meteo pe patru săptămâni: Cum va fi vremea de Paștele Catolic

Prognoza meteo pe patru săptămâni: Cum va fi vremea de Paștele Catolic

ANM a emis o nouă prognoză meteo, valabilă până la finalul primei săptămâni din aprilie.

Potrivit estimărilor, în următoarele patru săptămâni temperaturile se vor situa peste cele specifice perioadei, inclusiv de Paştele Catolic, care va fi sărbătorit în data de 31 martie. Iată prognoza pe săptămâni:

Săptămâna 11 - 18 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice.

Săptămâna 18 - 25 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile nord- vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 25 martie - 1 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele montane. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 1 - 8 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toată ţara.

Comenteaza