Prognoza meteo pe trei zile. Regiunile cu instabilitate atmosferică şi temperaturi mai scăzute

Prognoza meteo pe trei zile. Regiunile cu instabilitate atmosferică şi temperaturi mai scăzute

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de vest a țării, precum și în zona de munte, unde, pe arii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

Miercuri temperaturile vor scădea ușor în Transilvania și Moldova, în timp ce în restul regiunilor acestea se vor menține la valori similare cu cele din ziua precedentă.

În sudul Transilvaniei, precum și în Banat și Crișana se vor semnala în mod local averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină, însă cantitățile de apă ce se vor strânge nu vor fi foarte importante. Doar în Banat spre seară se pot acumula până la 10-15 mm, în mod cu totul izolat. Vântul va sufla moderat în nord-vestul și în estul teritoriului și mai mult slab în rest, potrivit vremea.ro.

Temperaturile maxime vor fi situate în general între 18 și 23 de grade în Transilvania și Maramureș, 21-26 de grade în Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia și 18-23 de grade în Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei.

Joi cerul se va degaja de nori în zonele intracarpatice ale țării, în timp ce în sud și în est instabilitatea atmosferică va fi la parametri relativ ridicați pe aproape întreg parcursul zilei. Local se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină de mici dimensiuni, însă datorită deplasării rapide a formațiunilor noroase cantitățile de apă estimate a se înregistra nu vor fi semnificative. Vântul va sufla moderat spre tare în nordul Moldovei (cu rafale de până la 50-60 de km/h, potențial chiar ușor mai mult în timpul averselor), moderat în vest și în centru și mai mult slab în rest.

Maximele termice vor scădea ușor față de ziua precedentă în sud și sud-est și vor urca la prânz până spre 16-21 de grade în Transilvania și Maramureș (cu valori ușor mai ridicate așteptate în sudul Transilvaniei), 19-24 de grade în Banat, Crișana și Oltenia și 17-22 de grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Vineri îndeosebi în prima parte a zilei vor mai cădea unele averse slabe de ploaie local în sud și izolat în est, în timp ce în restul țării cerul se va menține variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla moderat spre tare în sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 20 de grade la nivelul întregii țări, cu valori ușor mai scăzute așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei (12-14 grade), dar și ușor mai ridicate în Banat. Deși valorile termice vor fi în scădere față de ziua de joi, acestea încă se vor menține mai ridicate în comparație cu media climatologică a perioadei.

Comenteaza