Prognoza meteo. Starea vremii în week-end

Prognoza meteo. Starea vremii în week-end
Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată.

Vineri vremea va fi în general frumoasă în toată țara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Doar după-amiaza câteva averse de ploaie își pot face apariția cu totul izolat în zonele montane, însă fără a lăsa în urmă cantități importante de apă. Vantul va fi în ameliorare față de ziua de joi în sudul țării, unde va sufla slab până la moderat; doar în sud-est mai poate prezenta unele intensificări cu totul trecătoare la mare. În restul zonelor vântul va sufla mai mult slab.

Temperaturile maxime vor urca ușor față de ziua precedentă în zonele intracarpatice și vor fi cuprinse în general între 21 și 26 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, respectiv 18-23 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova. Cele mai scăzute valori așteptate au fost înregistrate în zona litorală, iar cele mai ridicate în sud-vestul Olteniei.

Sâmbătă şi Duminică temperaturile vor fi într-o continuă creștere, în special în zonele intracarpatice. Concomitent, cerul va fi mai mult senin aproape peste tot, doar la munte în cursul dupa-amiezelor putând apărea unele înnorări temporare, însă doar cu totul izolat se vor semnala și averse de ploaie. Vântul va sufla moderat în vestul extrem și în estul teritoriului atât sâmbată cât și duminică, în timp ce în restul zonelor acesta va fi mai mult slab.

Diminețile vor fi destul de răcoroase în depresiunile din estul Transilvaniei, unde minimele pot coborî până la valori de 3-5 grade Celsius, însă după-amiaza va fi foarte cald în interiorul arcul carpatic: 25-30 de grade Celsius, cu cele mai ridicate temperaturi așteptate a se înregistra în cursul zilei de duminică. În sud și est, în schimb, temperaturile maxime se vor menține la valori similare cu cele din zilele precedente, creșterile termice urmând să fie temperate de către circulația predominant estică (aducătoare de aer mai rece de deasupra Mării Negre).

Astfel, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova maximele termice se vor încadra, în general, între 20 și 25 de grade Celsius, doar duminică în sud-vestul Olteniei acestea putând ajunge până spre 26-27 de grade Celsius.

sursa: vremea.ro

Comenteaza