Prognoză nouă pentru miezul verii! Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Prognoză nouă pentru miezul verii! Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă până la jumătatea lunii august.

Se pare că nu scăpăm de zilele toride nici în următoarele săptămâni. Temperaturile rămân ridicate, peste cele specifice perioadei, iar ploile vor fi puține. Iată cum va fi vremea, în fiecare săptămână, până pe 12 august: 

Săptămâna 15 – 22.07.2024

Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi deficitar.

Săptămâna 22 – 29.07.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 29.07 – 05.08.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sud-vestice, sudice și sud-estice, iar în rest temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile nordice, centrale și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 05 – 12.08.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice și sud-vestice.

Cu excepția regiunilor sud-estice unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va avea o tendință spre deficit, mai ales în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.

Comenteaza