Prognoza până spre finalul lunii mai. Când scăpăm de frig

Prognoza până spre finalul lunii mai. Când scăpăm de frig

Meteorologii ANM a emis o prognoză privind temperaturile și precipitațiile în următoarele două săptămâni.

Un val de aer polar a ajuns în România, astfel că ne confruntăm cu temperaturi mai scăzute decât în mod normal la această dată. Iată, însă, la ce ne putem aștepta, potrivit estimărilor meteorologilor, în perioada 13 - 26 mai, în Transilvania și la munte:

Astfel, în Transilvania, în primele patru zile, valorile termice vor fi asemănătoare, media maximelor urmând a se
situa în jurul a 18 grade, iar a minimelor în jurul a 5 grade. Va urma o încălzire, până la începutul celei de a doua săptămâni, de 4...5 grade. În următoarele două zile, temperaturile vor scădea ușor, pentru ca apoi să nu mai aibă modificări notabile și, în general, media maximelor să se situeze între 22 și 25 de grade, iar a minimelor între 9 și 12 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 16 mai.

La munte, în primele patru zile media maximelor se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar a minimelor în jurul pragului de îngheț. Până la începutul primei săptămâni se va încălzi cu 5...6 grade, apoi nu vor mai fi variații mari în evoluția câmpului termic. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai frecvente după data de 16 mai

 

Comenteaza