Prognoza pe două săptămâni în Transilvania: Furtuni și caniculă

Prognoza pe două săptămâni în Transilvania: Furtuni și caniculă

Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele două săptămâni. 

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru intervalul 3 - 16 iunie. Prima parte a lunii iunie aduce în Transilvania temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, ce pot trece de 30 de grade, dar și episoade de instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit meteorologilor, în primele zile din interval valorile termice vor fi în creștere treptată, cu mici oscilații, până în jurul datei de 10 iunie, caracterizând astfel o vreme călduroasă, apoi vor avea o tendință ușoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obișnuit pentru jumătatea lunii iunie. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi de 25...26 de grade la începutul intervalului și va atinge valori în jurul a 31 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, urmând să scadă spre valori de 27...28 de grade la sfârșitul perioadei de
anticipație. Media temperaturilor minime se va situa în general între 12 și 16 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10 – 12 iunie.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză și îndeosebi după data de 11 iunie.

La munte, în cea mai mare parte a intervalului vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu mici alternanțe termice de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime, mediate pe întreagă zonă montană, se vor situa între 16 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 14 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse în primele zile și îndeosebi după data de 11 iunie

Comenteaza