Prognoza pentru final de an. La ce să ne aşteptăm de Crăciun şi Revelion

Prognoza pentru final de an. La ce să ne aşteptăm de Crăciun şi Revelion

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo valabilă până după jumătatea lunii ianuarie.

Meteorologii au emis, vineri, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Temperaturile de Crăciun şi de Revelion par să fie mai ridicate decât de obicei.

Iată prognoza meteorologilor pentru următoarele patru săptămâni:

În săptămâna 21 – 28 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În perioada 28 decembrie – 4 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

În perioada 4 – 11 ianuarie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 11 – 18 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Comenteaza