Programul de transport la școală pentru elevi continuă la Cluj-Napoca. Anunțul CTP

Programul de transport la școală pentru elevi continuă la Cluj-Napoca. Anunțul CTP

Compania de Transport Public Cluj Napoca (CTP), în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, anunță că programul pentru transportul elevilor din clasele 0 – IV către și dinspre școală continuă și în cursul acestui an.

Compania de Transport Public Cluj Napoca (CTP), în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, anunță că programul pentru transportul elevilor din clasele 0 – IV către și dinspre școală continuă și în cursul acestui an.

CTP asigură acest serviciu public de transport al micuților elevi clujeni, la timp și în siguranță, cu autobuze dedicate, noi și moderne, care circulă pe 14 trasee.

De asemenea, tot în baza unei politici publice a Primăriei Cluj Napoca, CTP asigură transportul prompt și în siguranță la școli și licee al elevilor din clasele a V-a și a XII-a prin mijloace de transport sigure și dedicate acestora, având inscripția “TRANSPORT ELEVI”.

Aceste mijloace de transport public au plecări dupa ora 7 dimineața din toate cartierele către unitățile școlare aflate fie în zona centrală, fie în alte cartiere. Reîntoarcerea spre casă al acestor mijloace de transport dedicate elevilor mari se face în jurul orei 14:00.

Liniile pe care sunt alocate mijloace de transport destinate exclusiv transportului de elevi (clasele V-XII) sunt următoarele:

linii autobuz: 9, 24, 30, 31, 35, 39, 42, 43B;
linii troleibuz: 3, 5, 6, 25;
linii tramvaie: 101,102.
Abonamente gratuite
În baza unei alte politici publice a municipalității clujene, toți elevii clujeni, de la  clasa pregătitoare, la clasa a XII-a, curs de zi, din învățmântul de stat și particular, care au domiciliu pe raza U.A.T. Cluj-Napoca, beneficiază de abonamente gratuite cu un număr de 120 călătorii pe lună.

Elevii orfani sau proveniți din casele de copii beneficiază de abonamente gratuite pe toate liniile, în baza HCL 194/11.05.2010.

De asemenea, Primăria subvenționează transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fanațelor, respectiv zona Pata Rât către/dinspre unitățile de învățământ din Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca este singurul oraș din țară care asigură, prin intermediul CTP, transportul persoanelor nedeplasabile sau cu dizabilități neuro-motorii.

Acest transport se efectuează cu microbuze special dotate. Participarea deplina a persoanelor cu dizabilități la viaţa economică și socială este un fapt firesc în comunitatea noastră și un serviciu pe care suntem onorați să-l practicăm pentru a le veni în ajutor și pentru a le asigura accesul neîngrădit la mediul social, economic si cultural, la sănătate și educaţie.

Primăria Cluj Napoca și CTP cred, și acționează în acest sens, ca persoanelor cu dizabilități să li se asigure posibilitatea de a se bucura pe deplin de toate drepturile si libertaţile fundamentale ale omului prin mobilitate.

Semenilor noștri cu dizabilități sau incapacitate de deplasare ne străduim zi de zi să le asigurăm condiții cât mai bune și adaptate nevoilor acestora de mobilitate și deplasare în siguranță spre destinația pe care o vor avea.

Microbuze speciale

Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. dispune de două microbuze special adaptate pentru transportul persoanelor cu handicap locomotor grav si a însoţitorilor acestora. Microbuzele sunt dotate cu o rampă acţionată electric, cu ajutorul căreia persoanele aflate în carucioare pot fi urcate și coborâte din autovehicul.

Programele de transport si traseele sunt stabilite la inceput de an scolar de Direcţia de Asistenţa Sociala si Medicala in colaborare cu CTP Cluj-Napoca SA, pe baza cererilor formulate de asociaţiile, fundaţiile si ONG-urilor cu activitate in domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu dizabilitaţi.

Este de mentionat faptul ca toate mijloacele de transport din flota C.T.P. Cluj-Napoca S.A. sunt configurate spre a facilita accesul persoanelor cu dizabilitati neuromotorii in salon.

Comenteaza