Reţetă de toamnă! Plăcintă cu cartofi dulci
- Scris de Ziua de Cluj
- 26 Sep 2018, 08:23
- Utile
- Ascultă știrea

Este o placintă dulce, dar săţioasă, având ca principal ingredient cartofii dulci.
Ingrediente
4 cartofi dulci de marime medie
250 g de unt moale
1/4 ceasca de zahar
3/4 ceasca de zahar brun
2 oua batute bine
1 lingurita de extract de vanilie
1/2 lingurita de scortisoara
cate 1/8 de lingurita de ghimbir macinat si nucsoara
1/2 lingurita de sare
3/4 ceasca de lapte
1 blat de placinta americana
1 cana de frisca
Cum prepari:
Preincalzeste cuptorul. Coace cartofii dulci in coaja in cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Cand sunt gata, lasa-i sa se raceasca, decojeste-i si paseaza-i bine. Pune-i deoparte.
Intr-un castron amesteca untul cu zaharul si zaharul brun, adauga ouale batute, vanilia, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si sarea. Adauga laptele si catofii dulci. Amesteca pana ce totul de omogenizeaza si toarna in blatul de placinta, asezat intr-o tava unsa cu ulei sau unt. Coace placinta aproximativ 50 de mnute, pana ce se intareste in mijloc. Placinta estedelicioasa calda, dar si rece. O poti servi cu frisca.