Revine CANICULA! Avertizare COD GALBEN de disconfort termic în Cluj

Revine CANICULA! Avertizare COD GALBEN de disconfort termic în Cluj

Cea mai mare parte a ţării se va afla, vineri, sub atenționare de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, cu temperaturi ce vor urca până spre 40 de grade.

Meteorologii ANM au emis un Cod Galben pentru vineri, 2 august, în Crișana, nordul Banatului și al Olteniei, nordul și estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, precum și în vestul și sudul Transilvaniei, unde disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 37 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade.

Totodată, județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București se vor afla sub atenționare Cod Portocaliu - va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Meteorologii ANM precizează că sâmbătă, 3 august, caniculă și disconfortul termic vor mai fi în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și pe arii restrânse în Oltenia.

Comenteaza