Revine vremea caniculară

Revine vremea caniculară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, 11-24 iulie. Potrivit meteorologilor, în primele zile ale intervalului vremea va fi relativ răcoroasă, apoi temperaturile vor creşte semnificativ. Din 18 iulie valul de căldură şi senzaţia de disconfort termic se va intensifica.

Citeste mai mult: adev.ro/reuwdt

Transilvania

În primele zile ale intervalului, vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime de 20...23 de grade şi minime de 8...13 grade, mediat regional. Din data de 14 iulie însă, temperaturile vor creşte semnificativ şi, cu mici oscilaţii, va predomina vremea caldă, chiar călduroasă în unele zile în jumătatea de vest a regiunii, astfel că, în medie, vor fi valori diurne de 27...32 de grade şi nocturne 12...16 grade. Pentru perioada 19 - 22 iulie este estimată intensificarea şi extinderea unui val de căldură ce va aduce local temperaturi caniculare şi disconfort accentuat. Deşi în primele zile ale intervalului pe alocuri va ploua, regimul pluviometric va fi în ansamblu deficitar. 

La munte

În primele zile, va fi o vreme răcoroasă, cu maxime termice de 15...19 grade şi minime de 5...10 grade, cu valori mult mai scăzute la înălţimi de peste 1500 m. Din data de 14 iulie, temperaturile vor creşte semnificativ, vremea devenind deosebit de caldă, cu precădere între 19 şi 22 iulie, când media maximelor –mai ales la altitudini mai joase – va de fi 24...26 grade, iar a minimelor de 10...15 grade.    În prima săptămână, în orele după-amiezilor, se vor semnala averse locale, dar cantităţile de apă vor fi în ansamblu deficitare pe parcursul celor două săptămâni.

 

Comenteaza