România se topește sub valul de CANICULĂ: 41 de grade la umbră

România se topește sub valul de CANICULĂ: 41 de grade la umbră

Un val de aer fierbinte din nordul Africii a ajuns deasupra României. Temperaturile vor fi sufocante, cu 41 de grade la umbră. 

Vineri la ora 9 dimineaţa deja termometrele indicau 24 de grade la umbră în Cluj-Napoca, iar estimarea maximei pentru această zi la Cluj este de 34 de grade.

O masă de aer fierbinte din nordul Africii a ajuns pe teritoriul țării noastre și aduce temperaturi de 41 de grade, la umbră. Cel mai rău va fi în sudul și vestul țării. Acolo, meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă. 

Întreaga ţară este, vineri, sub cod galben de caniculă, temperaturile urmând să depăşească 37 de grade în mod frecvent. În Crişana şi Banat, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei este cod portocaliu.

Vineri, 04 august, valul de căldură se va extinde în toată ţara şi va fi caniculă în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 20 de grade”, anunţă ANM. Meteorolgii au emis cod portocaliu pentru mai multe zone.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 05 august, disconfortul termic se va menţine ridicat în toate zonele de câmpie şi va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

Comenteaza