Românii pot raporta conținutul „deepfake”. Cum arată platforma lansată de Ministerul Digitalizării

Românii pot raporta conținutul „deepfake”. Cum arată platforma lansată de Ministerul Digitalizării
| Foto: jagranjosh.com / Fotografie ilustrativă

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) anunță lansarea unei platforme unde românii pot raporta conținutul inadecvat precum materialele de tip deepfake.

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake", a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan.

Conform unui comunicat de presă al MCID, platforma poate fi accesată pe site-ul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la adresa https://www.mcid.gov.ro/nofake/.

Deepfake, blocat înainte de publicare

„Platforma #nofake va funcţiona ca punct de contact pentru cererile de analiză pe care românii le fac în ce priveşte falsurile digitale, conţinutul denigrator, dezinformările şi manipulările online. Le mulţumesc partenerilor noştri din mediul privat - Google, Meta şi TikTok - pentru eforturile de până acum. Au reuşit să implementeze sisteme foarte eficiente prin care o parte substanţială din conţinutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare. Acest nou mecanism de raportare va funcţiona complementar cu eforturile de până acum şi cu posibilitatea pe care fiecare reţea socială o oferă deja, prin propriile instrumente de raportare. Platforma #nofake va asigura raportarea şi analiza rapidă a acelor materiale, puţine, care ar putea trece de filtrele implementate până la acest moment de fiecare reţea socială în parte", a precizat ministrul Bogdan Ivan, citat în comunicat.

Platforma „#nofake" funcţionează ca un canal de raportare temporar în anul 2024 şi vizează asigurarea integrităţii alegerilor democratice, atât la nivel local, naţional şi prezidenţial, cât şi la nivel european.

Comenteaza