Șapte televiziuni pleacă din România

Șapte televiziuni pleacă din România
Grupul german RTL a renunţat la toate cele şapte licenţe de televiziune deţinute în România.

Grupul german RTL a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că îşi va muta la Luxemburg operaţiunile TV din Ungaria, care includ mai multe televiziuni licenţiate în România, între care Cool TV, Film+, Film+2, RTL+ şi Series+. Această decizie a RTL de reducere a costurilor pe piaţa maghiară a venit după adoptarea în Ungaria a controversatei taxe pe publicitate, după cum a informat recent presa internaţională.

În acest context, grupul german RTL a decis să renunţe la toate cele şapte licenţe TV deţinute în România, pentru televiziunile RTL+, RTL II, Cool TV, FILM+2, FILM+, Reflektor şi Series +.

Toate aceste şapte televiziuni licenţiate de grupul RTL în România, prin intermediul societăţii Cable Channels SA, erau dedicate publicului maghiar din Ungaria şi România.

Guvernul maghiar va creşte, din ianuarie 2015, super-taxa pe publicitate, adoptată în această vară, de la 40% la 50% în cazul companiilor de media ale căror venituri anuale din publicitate sunt mai mari de 65 de milioane de euro, în acest caz fiind vizat doar grupul german RTL, după cum a informat AFP în prima parte a lunii noiembrie.

Comenteaza