P Șase motive pentru care ar trebui să deții o oală de gătit lent

Șase motive pentru care ar trebui să deții o oală de gătit lent

Cauți o modalitate distractivă de a face mese ieftine și sănătoase pentru familia ta? Atunci nu căuta mai departe decât o oală de gătit lent! O astfel de oală este ieftin de cumpărat, ieftine de folosit și poate transforma mâncăruri fade în mese delicioase doar cu apăsarea unui buton.

Oalele de gătit lent există de zeci de ani. Cu toate acestea, aparatele din ziua de azi diferă de strămoșii lor, deoarece se laudă cu un aspect modern, curat și cu funcții digitale. Multe vin cu cronometre la îndemână, vase atractive din gresie și pot fi curățate cu ușurință.

Așadar, dacă ești convins să ai propria oală de gătit lent, iată 6 motive pentru a o cumpăra.

1. Cost

Cumpărarea, operarea și gătitul cu o oală de gătit lent precum Crock Pot sunt foarte ieftine. O astfel de oală combină funcțiile unei oale normale, ale unei oale sub presiune și ale unui vas pentru gătit cu aburi – și nu numai – într-un singur aparat.

De asemenea, deoarece gătesc sub presiune, cu capacul pus, oalele de gătit lent păstrează căldura și pot reduce în mod semnificativ factura.

Gătitul într-o oală de gătit lent precum Crock Pot este foarte ieftin în comparație cu costurile de funcționare ale unui cuptor. O oală consumă aproximativ 250 de wați, în timp ce un cuptor poate consuma până la 4.000 de wați – în funcție de modul în care gătești.

2. Sănătos

Există ceva sănătos în supele de casă, tocanele, fulgii de ovăz și alte mese de familie gătite încet. Rețetele gătite încet necesită rar uleiuri sau grăsimi adăugate, deoarece folosesc apă și timp pentru a găti mâncarea. Deci, atâta timp cât scoți grăsimea din bucățile mai mici de carne, vei servi o masă mai puțin grasă decât cele preparate prin prăjire sau oferite la restaurante. Sigur este mai bine decât să comanzi mâncare grasă (și scumpă) la pachet!

3. Gătitul este ușor

Gătitul lent folosind o oală de gătit lent precum Crock Pot este foarte ușor de făcut – doar așază mâncarea în vas, programează și uită de ea! Vei putea pune oala de gătit în funcțiune dimineața, iar seara când te întorci de la serviciu cina va fi pregătită și gata de servit. În plus, majoritatea rețetelor de oală de gătit lent nu sunt complicat de preparat și necesită zero abilități culinare.

4. Curățarea este ușoară

O oală de gătit lent precum un Crock Pot îți permite să gătești o masă întreagă de familie într-un singur vas – oala în sine. Există puțină agitație și nicio mizerie de curățat după aceea. Așadar, vei putea petrece mai mult timp cu familia sau prietenii și mai puțin timp cu spălarea vaselor după fiecare masă.

Dacă oala ta are un vas detașabil, atunci curățarea este mult mai ușoară – trebuie doar să așezi vasul în chiuvetă pentru o înmuiere bună și să îl speli ușori. Vasele sau inserțiile detașabile reduc, de asemenea, curățările, permițându-ți să servești o masă în vasul propriu-zis și să păstrezi resturile în frigider. Astfel, cu o oală de gătit lent, precum Crock Pot, gătirea, servirea și depozitarea felurilor de mâncare sunt optimizate.

5. Mesele sunt gustoase

Oala de gătit lent prepară singură mâncăruri delicioase pentru familii – mese precum macaroane cu brânză, tocană de porc sau chiar fasole. Oala îmbunătățește aroma unei mese, luând ce este mai bun din fiecare aliment și transformându-le în mese gustoase prin fierbere la foc mic și gătire timp de câteva ore.

6. Economisește timp

O oală de gătit lent precum Crock Pot îți economisește, pe lângă bani, și mult timp, deoarece îți permite să gătești liber, fără asistență continuă. Odată ce ai pregătit și așezat mâncarea în vas, nu trebuie să stai în jurul oalei, amestecând și monitorizând. Gătitul într-o oală de gătit lent nu este ca și cum ai pregăti mâncarea într-un cuptor sau pe aragaz, deoarece nu se fierbe sau se arde. Pur și simplu nu trebuie să ai grijă deloc de masă în timp ce se gătește. Cine știa că gătitul încet poate economisi atât de mult timp? În plus, ce ai prefera să faci – să petreci mai mult timp păzind o oală sau să ieși afară să te joci cu copiii tăi?

Comenteaza