Sfecla roşie, cel mai puternic purificator al sângelui. Ce alte beneficii pentru sănătate mai are

Sfecla roşie, cel mai puternic purificator al sângelui. Ce alte beneficii pentru sănătate mai are
Cruda, sub forma de suc, preparata la cuptor, sau fiarta, sub forma de salata, sfecla rosie este o sursa excelenta de vitamine.

Iată câteva dintre beneficiile sfeclei:

Diabetul: Este unul dintre alimentele care stabilizează glicemia pacienţilor cu diabet de tip I şi II. Are efecte diuretice şi previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului.

Hepatita cronică: Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora şi le stimulează să funcţioneze normal. Sfecla roşie previne evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic.

Cancerul: Sfecla roşie conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale, ceea ce înseamnă că sucul şi salata sunt cele mai bune pentru tratarea şi prevenirea tumorilor canceroase. Consumată în mod regulat, previne şi tratează leucemia, cancerul pulmonar, de colon, cel rectal şi cel gastric datorită faptului că aceasta este bogată în substanţe antioxidante.

Gastrita hiperacidă poate fi prevenită, iar durerile pot fi calmate prin ingerarea unui suc preparat din 100 ml suc de sfeclă roşie combinat cu 100 ml de suc cartof crud şi 500 ml suc de morcov, potrivit site-ului dr-catalin-luca.ro.

Hipertensiunea arterială poate fi şi ea tratată cu ajutorul sfeclei: o jumătate de pahar de sfeclă roşie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20 la sută din valoarea sa iniţială.

Leucemia: Pentru tratarea acestei boli grave, se recomandă o cură de sfeclă roşie, adică 450 ml de suc de sfeclă, ţelină şi morcov, zilnic, pe o perioadă de 60 de zile, urmată de 15 zile de pauză, după care poate fi reluată. Această terapie poate fi urmată şi în paralel cu un tratament medicamentos sau naturist.

Anemia: Sfecla roşie conţine fier, magneziu şi vitamina B6, putând combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roşii. Se recomandă o cură timp de o lună de zile, câte 150 grame de sfeclă roşie crudă, o dată la două-trei zile.

Nu vă speriaţi de anumite semne ce precedă consumul de sfeclă roşie. La 15 % dintre persoane urina capătă o culoare roşie, însă nu arată vreo afecţiune. Consumul excesiv de suc de sfeclă roşie (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporară a corzilor vocale sau stări de greaţă.

 

 

Comenteaza