Spărgătorii de locuinţe nu pierd niciun prilej. Cum să nu deveniţi victimele lor

Spărgătorii de locuinţe nu pierd niciun prilej. Cum să nu deveniţi victimele lor
În perioada sărbătorilor de iarnă, locuinţele nesupravegheate devin ţinte ale infractorilor, care profită de neluarea măsurilor de siguranţă de către proprietari. Poliţia clujeană a transmis câteva măsuri prin care cetăţenii pot să diminueze posibilităţile de acţiune ale infractorilor.

Oamenii legii recomandă să montaţi un interfon la intrarea în scară şi să-l utilizaţi în mod corect, pentru controlul accesului persoanelor în imobil. Este bine să asiguraţi dotarea cu încuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau intrările suplimentare, respectiv să vă asiguraţi că dispozitivul de amortizare montat pe uşa de intrare asigură o închidere completă a acesteia. 

La intrările în holurile blocului şi pe paliere este nevoie de o bună iluminare, fiind indicat să instalaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării şi un sistem de supraveghere video. 

"Montaţi un sistem de alarmă în locuinţa dumneavoastră. Montaţi la vedere plăcuţe de atenţionare cu privire la existenţa unui sistem de securitate; o sirenă de exterior descurajează extrem de eficient. Dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă. Încuietoarea trebuie montată corect, în aşa fel încât să fie imposibil accesul din exterior la şuruburile de prindere, iar cilindrul sa fie complet introdus în corpul broaştei, pentru a evita ruperea lui", transmit poliţiştii. 

În acelaşi timp, este recomandată să interziceţi accesul în locuinţă şi să refuzaţi a da informaţii despre dumeavoastră, despre bunurile pe care le deţineţi ori despre vecini persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu se pot legitima.

În perioadele în care sunteţi în concediu sau lipsiţi de acasă este indicat să apelaţi la o persoană de încredere, care să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări lăsate în uşă ori în cutia poştală. Totodată, atunci când plecaţi pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu este recomandat să faceţi acest lucru public pe internet.

Nu în ultimul rând, oamenii legii vă îndeamnă să achiziţionaţi întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina şi să nu vă transformaţi conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori.

Comenteaza