Știați că există numeroase soiuri de busuioc? Dintre acestea, zece sunt prezente și în grădina botanică

Știați că există numeroase soiuri de busuioc? Dintre acestea, zece sunt prezente și în grădina botanică

Busuiocul (Ocimum basilicum L.) specie cu origine în Asia tropicală-subtropicală și Nordul Australiei, este una din cele mai apreciate flori în cultura religioasă, în ultimii ani fiind tot mai utilizată și în bucătărie ca plantă aromatică.

Știați că există numeroase soiuri de busuioc? Dintre acestea, zece sunt prezente și în grădina botanică, în zona amfiteatrului din sectorul ornamental. De la busuiocul cu aromă de lămâie la cel cu aromă de scorțișoară, de la busuiocul de 80–100 cm înălțime până la busuiocul pitic, toate vă așteaptă să le descoperiți parfumul.

Datorită proprietăților sale busuiocul este cultivat pe scară largă, fiind utilizat: în bucătărie atât proaspăt, pentru prepararea diverselor sosuri sau salate, cât și uscat în preparatele calde; în industria parfumurilor, medicamentelor, săpunurilor și a unor produse stomatologice.

Comenteaza