Sunt un microîntreprinzător și susțin economia Clujului

Sunt un microîntreprinzător și susțin economia Clujului
Joi, 22 septembrie 2011 va fi ziua microîntreprinzătorilor din județul Cluj. Toate persoanele juridice care intră în categoria întreprinderilor mici și micro sau toți cei care doresc să își deschidă o afacere sunt așteptați în intervalul orar 10-18 în fața Centrului Comercial Central din Cluj Napoca, pentru a beneficia de informații esențiale pentru buna desfășurare a unei afaceri într-un limbaj accesibil, ușor și gratuit de la specialiști în domeniu.

Participanții vor putea afla cum pot să acceseze un împrumut și cum pot folosi microcreditele în cel mai eficient mod. Fiindcă evenimentul se dorește a fi ceva cu totul deosebit, în intervalul orar 12-13 organizatorii au pregătit un moment inedit. János Bereczki, directorul Opportunity va susţine o sesiune stradală, „un training pe stradă", o prezentare de 20 minute despre administrarea eficientă a afacerii.

"Vrem să subliniem mai bine importanța afacerilor mici și micro în susținerea vieții economice și sociale şi să dăm un imbold spiritului întreprinzător. Ne-am propus prin acest eveniment să îi determinăm pe microîntreprinzători să pună multe intrebări. Nu numai nouă sau partenerilor noștri care vor fi prezenți în data de 22 septembrie ci și contabililor cu care lucrează, persoanelor cu care ei relaționează. Trebuie să pună întrebări și să caute soluții adecvate pentru a avea succes în ceea ce fac." a declarat János Bereczki, directorul Opportunity.

"În actuala criză economico-financiară, cea mai afectată categorie socială este clasa de mijloc, în principal micii întreprin-ză-tori, adică chiar motorul economiei. IMM-urile şi întreprinzătorii individuali (PFA, AF) sunt categorii foarte vulnerabile întrucât nici nu se bucură de protecţie din partea statului, nici nu dispun de suficiente rezerve pentru atenuarea şocului recesiunii. Se ştie însă că unde există pro-ble-me cineva identifică oportunităţi, precum microfinan-ţa-rea, o alternativă de credi-ta-re a micilor întreprinzători. Opportunity Microcredit este, din acest punct de vedere, un colac de salvare în situaţii de urgenţă dar şi un partener credibil pentru micii întreprinzători care doresc un sprijin concret şi relativ uşor de obţinut pentru menţinerea şi dezvoltarea propriilor afaceri", apreciază Augustin Feneşan, preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj.

Organizatorii și partenerii au pregătit pentru toți participanții și o tombolă cu premii care să îi sprijine în activitatea lor. Astfel toți cei interesați vor avea șansa să câștige unul dintre premiile importante oferite de Opportunity Microcredit România, Camera de Comerț, Liga Întreprinzătorului Român și Camera Agricolă a Județului Cluj. Opportunity va oferi un discount avantajos pentru microîntreprinzătorii care vor identifica o nevoie financiară pentru afacerea lor. Astfel 3 persoane pot beneficia de un comision de acordare de 0% la accesarea unui microcredit, practic nu vor plăti niciun comision. În plus toate persoanele care își vor lasa datele de identificare ale firmei pe panoul microîntreprinzătorilor vor primi o reducere de 50% la comisionul de acordare (singurul comision care se percepe la accesarea unui microcredit) dacă aplică pentru un împrumut până la sfârșitul lunii octombrie.
"Considerăm că astăzi suntem în fața unei decizii importante. Orice antreprenor român trebuie să aleagă ce e mai bine pentru el și asta poate însemna dezvoltarea personală sau stagnarea. Noi îndemnăm pe toți antreprenorii să nu se oprească deoarece stagnarea înseamnă încet ieșirea din afaceri. De aceea acest tip de acțiune pe care Opportunity Microcredit România îl promovează este foarte important pentru dezvoltarea personală a celor care și-au luat responsabilitatea de a dezvolta afaceri de success. Pentru toate acestea îndemnăm toți antreprenorii să participe împreună cu noi la evenimente de acest tip și să se implice activ în comunitatea locală pentru binele comun pe care îl dorim în viitor pentru toți membri comunității în care ne desfășuram activitatea." a declarat Adrian Coroian, Vicepreședinte Liga Întreprinzătorului Român.
"Prin intermediul evenimentului „Sunt un microîntreprinzător și sustin economia Clujului" Camera Agricolă a Judeţului Cluj vine în sprijinul tuturor celor interesaţi cu informaţii la zi referitoare la tehnologiile agricole moderne şi programele de finanţare pentru agricultură şi dezvoltare rurală accesibile în ţara noastră.", a declarat Hicea Niculina-Silvia, Compartiment Comunicare şi Relaţii Publice.

Organizatorii evenimentului, Opportunity Microcredit România IFN S.A. în parteneriat cu Centrul Comercial Central, Asociația Patronilor și Meseriașilor, Liga Întreprinzătorului Român, Camera Agricolă a Județului Cluj și susținut de Consiliul Județean Cluj, Camera de Comerț și Industrie a județului Cluj, Programul Național de Dezvoltare Rurală vor asigura cadrul pentru ca microîntreprinzătorii să beneficieze de informaţii, susținere și încurajare. Realizarea „Panoului microîntreprinzătorilor din Cluj", tombola cu premii, trainingul stradal sunt menite să îi sprijine în activitatea lor și să aducă un plus economiei județului.

Despre Opportunity Microcredit România IFN S.A.

Opportunity Microcredit România IFN S.A. este o societate de microcreditare care face parte dintr-o coaliție mondială de organizații de microfinanțare, Opportunity International. În România Opportunity oferă servicii financiare de microcreditare în 9 orașe ale Transilvaniei, agenția din Cluj oferind clienților începând cu anul 2006 respect, încredere, profesionalism și șansa concretizării celor mai diversificate planuri de afaceri.
Vă așteptam la sediul nostru de pe B-dul 21 Decembrie 1989, Nr. 48 din Cluj-Napoca să faceți cunostință cu echipa noastră și să purtați o discuție legată de afacerea Dvs..Pentru mai multe informații despre microcreditele pe care le oferim vă rugăm vizitați site-ul întreprinzătorilor mici și micro din Transilvania www.opportunity.ro.

 

Comenteaza