Sute de poliţişti în teren de Paştele Catolic și Duminica Floriilor / IPJ Cluj: În trafic vor fi şi şoferi băuţi sau drogaţi

Sute de poliţişti în teren de Paştele Catolic și Duminica Floriilor / IPJ Cluj: În trafic vor fi şi şoferi băuţi sau drogaţi
| Foto: IPJ Cluj

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj va mobiliza și suplimenta efectivele de polițiști din teren de Sărbătorile Pascale Catolice și Duminica Floriilor pentru a asigura ordinea și liniştea publică la nivelul întregului județ. 

"În acest sfârșit de săptămână, în contextul dat de Sărbătorile Pascale Catolice și Duminica Floriilor,  Inspectoratul de Poliție Județean Cluj va mobiliza și suplimenta efectivele de polițiști din teren, astfel încât, în funcție de situția impusă, să se intervină eficient și cu celeritate pentru asiugrarea ordinii și liniștii publice, la nivelul întregului județ.

Sens în care, zilnic, vor fi prezenți la datorie aproximativ 200 polițiști atât în mediul urban, cât și în mediul rural, cu precădere în zonele predispuse la aglomerație, cum ar fi lăcașurile de cult, stațiunile turistice sau cele de agrement.

Polițiștii vor avea ca prioritate prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și intervenția promptă în cazul sesizării sau constatării unor fapte antisociale.

Zilnic, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele sectoare de drum județene, acționând pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru evitarea creării unor ambuteiaje. Aceștia vor folosi echipamentele și aparatele de tip radar, etilotest și cele pentru detectarea substanțelor psihoactive, în vederea depistării șoferilor care încalcă prevederile legale.

Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci de a preveni, iar pe această cale facem un apel către cetățeni și îi îndemnăm să resprecte normele legale,  iar pentru că în această perioadă sunt anticipate valori crescute de trafic, să adopte o manieră prudentă de conducere și să dea dovadă de politețe rutieră.

Ca de fiecare dată, atragem atenția asupra riscurilor conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe", transmit polițiștii clujeni.

Comenteaza