Sute de polițiști și pompieri vor gata de intervenție, la Cluj, în perioada Sărbătorilor

Sute de polițiști și pompieri vor gata de intervenție, la Cluj, în perioada Sărbătorilor

Peste 200 de polițiști și peste 150 de pompieri vor fi zilnic la post, în Cluj, în perioada Sărbătorilor de iarnă.

În medie, peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor operative vor fi la datorie, zilnic, în această perioadă. Potrivit IPJ Cluj, polițiști rutieri vor fi prezenți pe întreaga rețea de drumuri din județ, pentru a asigura un climat rutier sigur, fluidizarea circulației, evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor grave.

”Având în vedere că în această perioadă se înregistrează o creștere a valorilor de trafic, rugăm participanții la trafic să manifeste calm și politețe rutieră”, arată reprezentanții IPJ Cluj.

Pentru descurajarea șoferilor care, în ciuda pericolului la care se expun atât pe ei, cât și pe ceilalți pasageri, aflându-se la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, echipajele de poliție rutieră vor acționa constant în aceste zile pentru depistarea acestor situații. De altfel, polițiștii reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator de accidente rutiere cu consecințe grave.

De asemenea, specialiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase fac verificări cu privire la comercializarea petardelor și a altor articole pirotehnice și vor dispune măsurile necesare în acest sens, pentru a preveni orice situație nedorită.

Pompierii clujeni la datorie și de Sărbători 

”Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi, iar amintirea acestor momente nu trebuie să fie umbrită de tragedii sau alte evenimente care să ne pună viața în pericol. Chiar și așa, pompierii clujeni sunt pregătiți să facă față oricărei solicitări”, transmite ISU Cluj.

Drept urmare, peste 150 de pompieri, respectiv 140 de mijloace și autospeciale pentru intervenție sunt disponibile în permanență în caz de nevoie pentru stingerea incendiilor, asistență SMURD sau evacuare în situații de urgență.

În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenție sporită este acordată prevenirii situațiilor de urgență. Numai în ultimele trei săptămâni, inspectorii ISU Cluj au desfășurat controale de prevenire a situațiilor de urgență în obiective în care se preconizează că urmează să fie aglomerări de persoane.

Pompierii reamintesc că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii au loc la locuințe și au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

”În altă ordine de idei, pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură. În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazați în structuri de primire turistice, familiarizați-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.
Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste zile, fără evenimente care să vă pună viața în pericol! Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!”, au mai transmis pompierii clujeni.

Comenteaza