Tratamente naturiste pentru o toamnă fără răceală

Tratamente naturiste pentru o toamnă fără răceală
Fie că ne tratăm cu medicamente convenționale sau remedii naturiste, verdictul este același: răceala și gripa nu trec așa ușor.

USTUROIUL

Usturoiul este fără îndoială unul dintre cei mai populari agenţi curativi, care datorită proprietăţilor antivirale deosebite, este considerat un adevărat antibiotic natural.

Acesta este o sursă bogată de antioxidanţi care protejează împotriva acţiunii bacteriilor şi radicalilor liberi din sânge, asigurând protecţia sistemului imunitar. Proprietăţile acestuia se datorează în special alicinei, o substanţă antimicrobiană ce acţionează asemenea unui antibiotic natural, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice.
Usturoiul este recomandat în special în cazul infecţiilor produse de stafilococi, precum bronşita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar şi în cazul paraziţilor intestinali, astmului, hipertensiunii şi infecţiilor pielii.

GHIMBIRUL

Ghimbirul este un remediu cu tradiţie în medicină alternativă, fiind folosit de peste 2000 de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol.

Ghimbirul, fie sub formă de ceai sau consumat natural, este un bun remediu în cazul răcelilor deoarece calmează inflamaţille la nivelul gâtului, ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului. Mai mult decât atât, acesta ajuta şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând la eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii.
Dincolo de acţiunea antiseptică, ghimbirul este un sprijin şi în dietele de slăbire, deoarece intensifică arderea grăsimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp şi este un tonic şi energizant eficient pentru organism.

PROBIOTICELE

Probioticele, aceste microorganisme vii denumite şi „bacterii benefice", se regăsesc în proporţie de 70-80% în propriul organism, la nivelul intestinului. Probioticele acţionează împotriva infecţiilor asemenea antibioticelor, însă avantajul important al acestora e că nu afectează flora intestinală. Prin contrast, antibioticele nu fac diferenţa între bacteriile bune şi cele rele şi pot duce la îndepărtarea şi celor care protejează organismul.

Cu toate acestea, este important de reţinut că acţiunea antivirală şi antimicrobiana a acestora este asigurată de prezenţa a doi microbi: bifido acidophilus şi lactobacillus acidophilus. Acestea se regăsesc în special în alimente obţinute în urma fermentării: iaurtul, casul, castraveţii muraţi, kefirul.

 

Comenteaza