Advertorial Un mare secret al tinerilor din Cluj Napoca

Un mare secret al tinerilor din Cluj Napoca
| Foto: Arhiva

Ştim cu toţii că municipiul Cluj Napoca este al doilea oraş al României, dar primul din punct de vedere al calităţii vieţii, că oferă servicii de sănătate şi educaţie universitară excelente şi locuri de muncă bine plătite, ori că beneficiază de un plan de dezvoltare extrem de bine pus la punct prin colaborarea numeroşilor specialişti.

Stim si multe dintre secretele orasului – de la legendele despre tunelele asupra carora inca se fac cercetari de catre experti, pana la Cimitirul central.

Ceea ce se cunoaste (din pacate) prea putin este faptul ca tinerii din Cluj incep sa gandeasca si sa actioneze putin mai “altfel” fata de “canoanele clasice”, incurajati fiind de un complex de factori: dezvoltarea pe numeroase planuri a societatii clujene (industrial, tehnologic, cultural-artistic etc.), diversificarea modalitatilor de recreere, socializare si actiune in comun sau individual, nivelul ridicat al bogatiei individuale si multe altele, care au condus la formarea unei mentalitati libere.

In acest context, s-a creat un important grup de persoane care au decis sa porneasca afaceri pe cont propriu, cu investitii modeste (3000-7000 dolari) comparativ cu alte tipuri de afaceri, fara sa aiba nevoie de spatii de productie sau de vanzare, de angajati sau utilaje, ci doar de un calculator / laptop si o conexiune la internet.

Cei in cauza vor sa isi faureasca un viitor frumos, fara restrictia de program de lucru de la stat sau privat, independent fata de altii – viitor care, in acelasi timp, este extrem de promitator din punct de vedere financiar, dovada cei multi care au reusit sa obtina venituri mult mai mari fata de cele de pe vremea in care erau salariati, ori chiar fata de valoarea visata la demararea afacerii. 

Este vorba de comunitatea vanzatorilor pe Amazon - cea mai mare platforma online din lume, cu peste 300 milioane de cumparatori (deci piata de vanzare este formata deja), cu beneficii acordate vanzatorilor de oriunde ar fi ei (Amazon se ocupa de toate problemele logistice si birocratice din tarile in care functioneaza – SUA, UK, Germania, Franta, Italia etc.) si cu reguli clare, predictibile, incomparabile cu cele din legislatia romaneasca in domeniul comercial si fiscal.

Seller-ii pe Amazon din Cluj nu popularizeaza activitatea lor. De ce? Pentru ca pare de necrezut sa afli ca un om care sta in fata unui laptop la domiciliu,  la o cafenea, la tara la bunici sau in oricare loc din lumea asta larga si frumoasa si lucreaza 2-3 ore pe zi in primele 2 luni transfera mii de produse din China in SUA (sau Europa), obosindu-si doar degetele pe tastatura, fara ca macar marfa sa treaca prin Romania.

Cu atat mai de necrezut este ca lunar incaseaza mii sau zeci de mii de dolari din aceasta activitate, desi activeaza pe Amazon doar de cateva luni.

Cei neavizati nu doar ca pot fi sceptici, ci chiar contestatari. “Cum se poate asa ceva? Eu muncesc 8-10 ore pe zi la mutinationala si nu castig mai mult de 2-3000 de dolari pe luna…” a afirmat un tanar din Cluj.  

Pentru ca ar fi timpul sa ne debarasam cu totii de astfel de prejudecati bazate doar pe presupuneri si pentru ca orasul Cluj este un izvor de tineri talentati si dezinhibati, dispusi sa gandeasca liber pentru viitorul lor, cei 5 membri ai AMZ Academy, selleri pe Amazon,  organizeaza o intalnire la Cluj, la care sunt invitati sa participe – gratuit –  toti cei care nu cunosc in ce consta afacerea Amazon, dar care vor sa afle din spusele specialistilor adevarul despre aceasta.

Evenimentul va avea loc sambata, 21 aprilie 2018,  la ora 10.30, la sala de conferinte clujhub – Cluj Napoca, str. Regele Ferdinand nr. 22-26, Central Shopping Center, etaj 3 – si dureaza cel putin 2 ore.

In prima parte, cei 5 specialisti vor prezenta informatii valoroase despre Amazon si despre afacerea realizata pe aceasta platforma online:

- Ce inseamna Amazon pentru comertul online la nivel mondial;

- Care sunt specificitatile care fac ca afacerea online Amazon sa fie de exceptie;

- Etapele care definesc afacerea (cautarea produsului care sa iti ofere un profit de minim 30-35% la vanzare; identificarea furnizorilor cei mai buni si ieftini; listarea produsului pe contul tau de seller deschis pe Amazon; vanzarea produsului etc.);

- Alte aspecte importante: cum construiesc propriul brand si logo; standardizarea mailurilor de contactare a producatorilor etc.

Dupa 10-15 minute de socializare (servind cafea/ceai si produse de patiserie), organizatorii vor raspunde pe loc tuturor intrebarilor puse de participantii care nu cunosc detalii despre aceasta afacere profitabila si usor de realizat.

Pentru ca se anticipeaza o prezenta mare la acest eveniment gratuit, iar locurile sunt limitate, este foarte important sa te inscrii pe www.amzacademy.ro cat mai repede posibil (dar nu mai tarziu de marti, 17 aprilie 2018).

 

Comenteaza