Un nou val de praf saharian ajunge în România. La Cluj sunt așteptate ploi "sângerii"

Un nou val de praf saharian ajunge în România. La Cluj sunt așteptate ploi "sângerii"

Un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marţi. Meteorologii spun că depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie.

Meteorologii afirmă că o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marţi.

”În perioada 16 aprilie ora 12 - 18 aprilie ora 00, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marţi (16 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Clujul se află începând de marți, de la ora 15.00 și până miercuri la ora 15.00 sub atenționare Cod Galben de ploi și vijelii, astfel că norul roșiatic de praf saharian poate favoriza apariția așa-ziselor ploi sângerii în județ.

Potrivit sursei citate, în noaptea de miercuri spre joi, masa de aer încărcată cu particule de praf se va deplasa spre Marea Neagră şi Ucraina.

Particulele de praf de origine sahariană ajunse în România la sfârşitul lunii martie s-au menţinut în aer, în primele două zile ale lunii aprilie, norul de praf fiind vizibil și în Cluj-Napoca.

Comenteaza