Vești noi de la meteorologi! La ce temperaturi să ne așteptăm în următoarele săptămâni

Vești noi de la meteorologi! La ce temperaturi să ne așteptăm în următoarele săptămâni

Meteorologii au anunţat prognoza până spre sfârșitul lunii iunie.

Iată prognoza pentru intervalul 10 - 23 iunie, în Transilvania și la munte:

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză vor fi mici oscilații ale regimului termic, astfel maximele se vor situa în medie între 24 și 28 de grade, cu cele mai mici valori în zilele de 14 și 15 iunie, apoi vremea se va încălzi și va deveni local călduroasă, astfel valorile termice diurne vor tinde spre medii de 32 de grade, mai ales în perioada 19-21 iunie. Media temperaturilor minime va fi în general constantă de 13...15 grade, exceptând nopțile de 15 și 16 iunie când va tinde spre 11...12 grade.

În perioada 10-15 iunie vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată și averse, local cu caracter torențial, apoi doar trecător și pe spații mai mici va mai ploua.

La munte, în primele două zile vremea va fi caldă, cu maxime medii în jurul a 20 de grade, apoi se va răcori treptat, astfel că în jurul datei de 14 iunie, media valorilor diurne va tinde spre 14 grade. Din 16 iunie va urma o tendință de creștere a temperaturilor maxime de la o medie de 16...18 de grade, spre medii de 20...22 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 10 și 14 grade, cu valori mai mici spre 8...9 grade în nopțile de 14, 15 și 16 iunie.

În perioada 10-15 iunie vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată și averse, local cu caracter torențial, apoi doar pe spații mai mici va mai ploua.

Comenteaza