Vin zile fierbinți! Prognoza meteo pe două săptămâni

Vin zile fierbinți! Prognoza meteo pe două săptămâni

Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă până la 1 iulie.

Meteorologii estimează că înTransilvania vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, până spre sfârșitul acestei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 28 de grade în prima zi, până în jurul a 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 13 grade, la 15...17 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu 3...4 grade minimele și cu 6...7 grade maximele. În zilele care vor urma media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un
ușor trend de creștere.

Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

La munte vremea va fi într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic va crește, până spre finalul acestei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 19 de grade în prima zi, până spre 24 ... 25 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 9 ... 10 grade, la 14 ... 16 grade. În zilele de 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea cu 4 ... 5 grade minimele și aproximativ 6...7 grade, maximele. În zilele care vor urma temperaturile nu vor avea variații importante.

Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Comenteaza