Vine furtuna! COD PORTOCALIU de vânt și ploi torențiale la Cluj

Vine furtuna! COD PORTOCALIU de vânt și ploi torențiale la Cluj

Meteorologii au emis, în urmă cu scurt timp, o atenționare nowcasting COD PORTOCALIU de averse și vânt pentru două localități din județul Cluj. De asemenea, alte localități sunt sub atenționare COD GALBEN.

Astfel, în intervalul 17:10 - 18:00, în Florești, Săvădisla se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului.

De asemenea, este în vigoare și un Cod Galben în Aghireșu, Căpușu Mare, Gârbău, Sânpaul, Baciu, Gilău, Florești, Săvădisla, Ciurila unde, până în jurul orei 17:30 vor fi averse, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.

Reamintim că astăzi, până la ora 20:00, este în vigoare o avertizare Cod Galben de vreme instabilă în zonele montane ale județului. Conform meteorologilor ANM, aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...60 km/h) și izolat grindină (detalii AICI).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Comenteaza