Vine potopul! Mai multe gospodării din judeţul Cluj au fost inundate

Vine potopul! Mai multe gospodării din judeţul Cluj au fost inundate
Hidrologii au emis o avertizare tip cod portocaliu de inundaţii ce vizează bazinele hidrografice a unor râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Cluj.

Potrivit informaţiilor furnizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INGHA), în cursul zilei de miercuri, până la ora 14:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi a propagării, s-au produs scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie şi inundaţie.

Aceste fenomene vor afecta bazinul hidrografic Crasna din judeţele Satu Mare şi Sălaj, bazinul hidrografic Someşul Mic (afluenţi) din judeţul Cluj, şi afluenţii Someşului aferenţi sectorului aval Dej, din judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Cluj.

Fenomenele menţionate se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Zalău, Maja, Sălaj, Bărsău, Agrij, Almaş, Lonea, Borşa, Nadăş şi Fizeş. Inundaţiile au afectat mai multe localităţi din judeţul Cluj, unde apa a intrat în subsolurile oamenilor. 

"Din păcate au ajuns inundaţiile şi la noi. La început era o problemă mai mare în judeţele din nordul ţării. Astăzi avem probleme, mi-au fost semnalate inundarea a 10 case la nivel de beciuri şi fântâni, în unele zone mai joase chiar în interiorul gospodăriei, în zona Negreni în satele Bucea şi Prelucele, iar în zona Ciucea un drum care a fost inundat pe o porţiune de câţiva metri, dar acolo operează deja două utiliaje din administraţia locală Negreni şi alte două utilaje cu oameni de la Apele Române sunt prezente pe zona aceea de drum. Ar mai fi creşteri de nivel pe Olpret şi pe Nadăş, dar aici lucrurile sunt sub control, există creşteri cu 30-40 de centrimetri sub cotele de inundaţii", a explicat prefectul Gheorghe Vuşcan.

Comenteaza