Vine primăvara? Meteorologii anunță temperaturi de până la 20 de grade în plin februarie

Vine primăvara? Meteorologii anunță temperaturi de până la 20 de grade în plin februarie

Meteorologii au actualizat prognoza şi anunţă temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite pentru luna februarie, în cea mai mare parte a ţării.

Vremea va fi deosebit de caldă în perioada următoare, după care, de săptămâna viitoare, se întoarce iarna, potrivit prognozei pentru perioada 5 - 18 februarie, transmisă luni de Administrația Națională de Meteorologie. 

Astfel, în Transilvania vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când se vor înregistra valori medii ale maximelor cuprinse între 9 și 16 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele să scadă până spre valori medii în jurul a 2 grade. Valorile medii ale minimelor vor fi mai ridicate decât normele climatologice ale acestei perioade în intervalul 5- 13 februarie și vor fi cuprinse între 1 și 4 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului de prognoză, până spre -5...-4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în primele două zile ale intervalului, apoi din nou începând cu data 13 februarie.

Cu variații în general ușoare de la o zi la alta, în intervalul 5-12 februarie vremea va fi deosebit de caldă și în Banat, valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 14 și 18 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează maxime de 3...4 grade, în medie regională. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor; în intervalul 5-12 februarie vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă și se vor încadra între 3 și 8 grade, iar ulterior nopții de 12 februarie și până la sfârșitul intervalului de prognoză vor scădea până spre medii de -3...-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în ziua de 5 februarie, apoi va fi în creștere începând cu 12 februarie.

În Crișana vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 12 și 17 grade, iar cele ale minimelor între 4 și 7 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să se înregistreze medii ale maximelor de 3...4 grade și ale minimelor în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în primele două zile ale intervalului, apoi din nou începând cu data de 12 februarie.

În Maramureș vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când se vor înregistra valori medii ale maximelor cuprinse între 11 și 16 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele să scadă până spre valori medii de 2...3 grade. Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât normele climatologice ale perioadei în intervalul 5 - 13 februarie și vor fi cuprinse între 4 și 6 grade, apoi acestea vor fi în scădere până spre sfârșitul intervalului, când se vor înregistra valori medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în primele două zile ale intervalului, precum și în zilele de 8 și 9 februarie și din nou după data de 13 februarie.

În Moldova vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când se vor înregistra valori medii ale maximelor cuprinse între 12 și 18 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză maximele să scadă până spre valori medii în jurul a 2 grade. Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în intervalul 5- 13 februarie și vor fi cuprinse între 1 și 7 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului, spre -5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în prima zi a intervalului, apoi din nou începând cu data de 13 februarie.

În Dobrogea vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 15 și 17 grade, iar cele ale minimelor între 4 și 9 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de 4...5 grade, iar minimele până în jurul a -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va crește începând cu data de 13 februarie.

În Muntenia vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 16 și 18 grade, iar cele ale minimelor între 3 și 7 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de 4...5 grade, iar minimele până în jurul a -3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va crește începând cu data de 13 februarie.

Vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, și în Oltenia, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 15 și 19 grade, iar cele ale minimelor între 3 și 5 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de 5...6 grade, iar minimele până în jurul a -3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului, apoi din nou începând cu data de 13 februarie.

La munte vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 3 și 8 grade, iar cele ale minimelor între -2 și 2 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de 4 grade, iar minimele până în jurul a -10 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului, apoi din nou începând cu data de 12 februarie.

 

Comenteaza