News alert Vine urgia! Clujul, sub COD PORTOCALIU de furtuni

Vine urgia! Clujul, sub COD PORTOCALIU de furtuni

Meteorologii ANM au emis, în urmă cu scurt timp, o atenționare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru mai multe județe din țară, printre care și Cluj.

Așadar, conform ANM, pentru intervalul 10 iunie, ora 15 – 10 iunie, ora 23, a fost emisă o atenționare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de nord-vest a țării.

"În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70...90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat peste 50 l/mp", transmite ANM.

Totodată, în aceelași interval este în vigoare și un Cod Galben de vreme instabilă. Potrivit atenționării, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp".

Meteorologii precizează că astfel de fenomene vor fi spre seară și în prima parte a nopții, local, în sudul Olteniei, în sudul și estul Munteniei, precum și în sudul Moldovei.

 

Vine urgia! Clujul, sub COD PORTOCALIU de furtuni

Comenteaza