Vreme caldă până în 14 noiembrie. Maxime de 19 grade Celsius

Vreme caldă până în 14 noiembrie. Maxime de 19 grade Celsius

Temperaturile se menţin mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, până în 14 noiembrie. Potrivit estimărilor publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile pentru intervalul 4-17 noiembrie, probabilitatea pentru ploi este mare.

 

TRANSILVANIA
În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură, deşi cu unele variaţii de la o zi la alta, se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 15 şi 19 grade. Abaterea pozitivă a valorilor minime faţă de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 5 şi 9 grade, mediat regional. O uşoară răcire a vremii este estimată a se produce după data de 13 noiembrie, însă cel mai probabil va rămâne mai caldă decât în mod obişnuit. Probabilitatea pentru ploi -cu caracter local şi temporar- va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, dar în special în prima săptămână de prognoză.

LA MUNTE
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în prima jumătate a lunii noiembrie. Vor fi valori pozitive de temperatură atât ziua, cât şi noaptea, exceptând crestele cele mai înalte, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheţ. Astfel, ziua vor fi valori termice, în medie, între 5 şi 13 grade, iar noaptea între 1 şi 7 grade. După data de 14 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau încă uşor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în special în prima parte a intervalului de referinţă.

loading...
Comenteaza