Vreme la extreme în următoarele două săptămâni! Când ger de crapă pietrele, când temperaturi ca de primăvară

Vreme la extreme în următoarele două săptămâni! Când ger de crapă pietrele, când temperaturi ca de primăvară

Meteorologii au anunţat prognoza pe următoarele două săptămâni.

Meteorologii ANM au anunțat prognoza pentru intervalul 15 - 28 ianuarie.

În Transilvania, intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. În prima zi media regională a maximelor va fi de 5 grade, iar a celor minime de -2...0 grade, apoi va urma o răcire de scurtă durată în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1...2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, local va fi ger cu o medie a minimelor de -8 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere a temperaturilor maxime până la o medie de 7...8 grade și minime ce vor deveni ușor pozitive în dimineața zilei de vineri (19 ianuarie).

Ulterior vremea se va răci, astfel încât în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -2...0 grade, iar a celor minime de -12....-10 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel că pe timpul zilelor sunt estimate maxime de 2...4 grade, iar noaptea valori în general de -5...-3 grade. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului, în 19 și 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

La munte, în prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar a minimelor de -9...-8 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de -8 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -12 grade.

Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii și astfel, vor fi posibile maxime termice de 3...4 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0...1 grad. În perioada 20 – 22 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a -8 grade și minime ce pot scădea spre o medie regională de -13 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 23 ianuarie, când media maximelor va ajunge la 0...1 grad, iar a celor minime de -5...-4 grade. Temporar vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare în data de 16 ianuarie, apoi în jurul datei de 19 ianuarie și după 24 ianuarie.

Comenteaza