Vremea în următoarele zile. La ce să ne aşteptăm de Rusalii

Vremea în următoarele zile. La ce să ne aşteptăm de Rusalii

Potrivit meteorologilor, următoarele zile vor fi caracterizate printr-o vreme în general frumoasă și caldă în jumătatea estică a țării, în timp ce în vest vor mai fi așteptate local unele averse de ploaie însoțite de descărcări electrice.

Pentru cei care doresc să își petreacă minivacanța de Rusalii la munte, veștile nu sunt foarte bune. În intervalul 25 – 29 mai, interval care cuprinde Duminica Rusaliilor, precum și a doua zi de Rusalii 2018, sunt așteptate precipitații.

Spre finalul săptămânii în partea central-estică a Europei se va dezvolta un anticiclon foarte bine solidificat, astfel încât deși temperaturile vor marca o ușoară scădere, instabilitatea atmosferică va fi în diminuare inclusiv în regiunile vestice ale României, unele averse de ploaie urmând să se mai semnaleze doar local în sud-est. 

Miercuri în jumătatea estică a țării cerul se va menține mai mult senin, în timp ce în vest îndeosebi în cursul după-amiezii înnorările se vor accentuă și local își vor face apariția aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice, insă Vremea.ro estimează că doar la munte cantitățile de apa vor ajunge izolat până la 10-15 mm. Vântul va suflă slab aproape peste tot, cel mult slab până la moderat în sud-vest, nord-est și sud-est. Temperaturile maxime se vor situa în general între 21 și 26 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei) și 24-29 de grade Celsius în restul teritoriului, conform vremea.ro.

Joi local în sud-vestul țării se vor semnala averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice, în timp ce în zonă Munților Apuseni acestea vor cădea doar în mod izolat. Unele averse de ploaie izolate își vor face apariția spre seară și în nordul Moldovei, însă acestea vor fi și aici slabe cantitativ. Vântul va suflă slab în jumătatea vestică a țării și slab până la moderat în cea estică. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 23-28 de grade la nivelul aproape întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, iar cele mai ridicate în vestul extrem al țării și în sud-est.

Vineri vor fi averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină pe arii relativ extinse în estul României, unde și cantitățile de apa vor ajunge local până la 10-15 mm, iar izolat până la 25 de mm. În restul țării ploile se vor semnala doar în mod izolat și vor fi slabe cantitativ. Vântul se va intensifică în estul țării că urmare a creșterii gradientului baric (fapt datorat micii depresiuni din Marea Neagră), în Moldova, Bărăgan și Dobrogea rafalele urmând să ajungă până la 50-60 de km/h, valori maxime prognozate de Vremea.ro mai ales pentru cursul prânzului. În restul țării vântul se va menține slab, cel mult slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 20 și 25 de grade în Transilvania și Maramureș, 23-28 de grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 21-26 de grade în Moldova, cele mai ridicate valori urmând să se înregistreze în Oltenia.

Sâmbătă în prima parte a zilei va mai plouă în averse local în regiunile extracarpatice, în timp ce spre seară ploile se vor restrânge că arie și se vor mai semnala doar în sud-vest. Cantitățile de apă vor fi în general nesemnificative, doar în munții Banatului urmând să se mai acumuleze până la 10-15 mm. Vântul va suflă tare în sud-est și în general moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă mai ales în estul țării vor fi încadrate în general între 20 și 25 de grade în Transilvania și Maramureș (cel mai răcoare urmând să fie în depresiunile din estul Transilvaniei), 22-27 de grade în Banat și Crișana, 21-25 de grade în Oltenia și 18-23 de grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Duminică vremea va fi frumoasă în aproape toată țara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Doar în vestul extrem cu totul izolat spre seară își vor face apariția unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat în sud-est (chiar până la tare pe litoral) și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa în general între 19 și 24 de grade în Transilvania și Maramureș, 21-26 de grade în Banat și Crișana și 18-23 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în nordul extrem al Moldovei. 

Luni nu se vor semnala variaţii semnificative faţă de duminică, vremea rămâne în general frumoasă, cu precipitaţii locale sub formă de averse. La munte temperaturile dimineţii rămân destul de scăzute, până în jurul valorii de 7 grade. 

Comenteaza