Zilele Dejului, la final

Zilele Dejului, la final
| Foto: Facebook Costan Morar

Duminică seara s-au încheiat Zilele Municipiului Dej, Festivalul Culturii Populare Someșene ”SAMVS” ediția 44 și Târgul Produs de Cluj.

Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, locuitorii Dejului au avut parte de activități culturale, artistice, diverse, expoziții, sesiuni de comunicări, concursuri de sah, de celebrarea nunților de aur, precum și de concerte.

„Am premiat, ca în fiecare an excelența în educație, felicitând-o pe eleva Trifan Ștefana pentru media 10, obținută la examenul de bacalaureat. Ultima zi a fost dedicată folclorului, în care s-a promovat excelența. Pe scena din Piața Bobâlna, am avut parte de un veritabil spectacol folcloric, în cadrul căruia ne-am bucurat impreună de ansambluri și artiști de muzică populară, toți promovând frumusețea și valoarea inestimabilă a portului, jocului și cântecului popular.

Am avut parte și de oaspeți dragi care au ținut în mod deosebit să fie aproape de noi la ceas de sărbătoare. Este vorba despre delegații din orașele fanceze Le Quesnoy si Beauvais, care ne-au transmis mesaje de prietenie și dorința de a continua frumoasele relații construite între orașele noastre. Nu în ultimul rând, duminică seara am admirat cu totii tradiționalul spectacol de artificii”, a spus primarul Dejului, Costan Morar.

Comenteaza