Clujeanul Ovidiu Cîmpean: „Mai nou, la Cluj, toată lumea se pricepe la fotbal și la metrou. Spre exemplu, Sabin Sărmaș”

Clujeanul Ovidiu Cîmpean: „Mai nou, la Cluj, toată lumea se pricepe la fotbal și la metrou. Spre exemplu, Sabin Sărmaș”
| Foto: Facebook Ovidiu Cîmpean

Ovidiu Cîmpean, vicepreședinte al PNL, secretar de stat și candidat PNL la alegerile parlamentare, îl critică pe Sabin Sărmaș, fostul său coleg de partid, candidat independent la alegerile locale și actual deputat, pentru că a atacat proiectul metroului și continuă să beneficieze de privilegiile pe care i le oferă funcția de parlamentar.

„Mai nou, la Cluj, toată lumea se pricepe la fotbal și la metrou. De exemplu, Sabin Sărmaș. A fost ales consilier local (vă amintiți vreun proiect de-al lui?) și apoi deputat pe listele PNL. Din păcate, s-a dovedit a fi deputatul invizibil: n-a făcut nimic. S-a îndepărtat de partidul care i-a acordat încredere și a candidat independent la Primăria Cluj-Napoca. Însă, ce să vezi – surpriză! N-a demisionat din Parlament nici în ziua de azi – continuă să ia bani, va avea și pensie specială de parlamentar. Nu uitați, a fost ales deputat pe listele PNL. 

De făcut, n-a făcut nimic în Parlament. Însă cred că i-a plăcut și poate vrea un nou mandat, așa că și-a început campania electorală.
Și s-a trezit să vorbească despre metrou, fiindcă, nu-i așa? – toți suntem specialiști în metrou. Fără date, fără informații concrete, doar cu lozinci, crezând că oamenii mai cred azi în lozinci”, a spus Ovidiu Cîmpean.

Liberalul clujean mai arată că realitatea despre metrou e simplă, pentru că administrația locală și-a făcut treaba.

„Administrația locală și-a făcut treaba, a făcut toți pașii prevăzuți conform legii, iar acum mingea e la Guvern și Comisia Europeană. Poate nu v-a spus nimeni până acum, dar banii din PNRR nu erau bani gratis, erau un împrumut făcut de Guvern. Iar Guvernul a stabilit că acest proiect se face. In rest, pot arunca cu noroi toţi cei care se pricep la orice. Suntem în campanie electorală”, a mai spus Ovidiu Cîmpean.

Explicațiile lui Sărmaș

Zilele trecute, Sabin Sărmaș a declarat pentru ZIUA de CLUJ că tocmai și-a depus cererea de demisie din grupul PNL, în contextul în care sesiunea parlamentară abia a început.

„Dacă colegii din PNL Cluj aveau curiozitatea să întrebe la Camera Deputaților, ar fi văzut că la începutul sesiunii parlamentare, care săptămâna asta tocmai a început, am depus o cerere de demisie din grupul PNL. Asta în primul rând. Dar ei... așa, mai cu întârziere, ei nu știu pe unde-i finanțarea la metrou...

În al doilea rând, ar face bine să întrebe conducerea PNL București și să-i certe pe cei de acolo de ce nu m-au dat afară din grup, pentru că eu am fost dat afară din PNL, deci să se întrebe între ei, ei să lămurească lucrurile astea nu să mă întrebe pe mine. Eu am crezut că vor duce demersul până la capăt. Nu-i ascultă nimeni de la București, au fost certați la București că m-au dat afară din PNL, nu știu, dar s-o lămurească între ei, nu am eu de-a face cu lucrurile astea, cu un demers unilateral al PNL de a mă exclude.

Înțeleg că e un conflict de viziune între filiala Cluj și național. Înțeleg că cei de la Cluj au zis că au încercat să poarte negocieri cu mine ca să mă întorc în partid, lucru pe care în mod evident nu l-aș fi acceptat sub nicio formă... dar nu au curajul să vină să facă asta”, a declarat Sabin Sărmaș.

 

Comenteaza